Din råvarulista


Vinnarna för Matverk 2014

Stort grattis till alla bidrag som tagits sig ända fram till finalen.

Det var ett svårt val för juryn att utnämna  en slutsegrare, men till slut så fick vi fram ett bidrag som låg högt upp på allas lista.

För utom tävlingen så var det även 2 givande dagar med mycket samtal om gastronomi, framtid, restaurang, butik, närproducerat, kvallitet, tradition och nyskapande.

Tävlingen växer år för år och det märks ett stort intresse för den utveckling som händer i matlandet Sverige.

Första pris: Golden Ganjal från Västerbotten

Juryns motivering Ren och elegant med en stark identitet. Smakar och doftar tydligt av en högkvalitativ råvara och av jorden där den växt. Vacker färg, fantastisk doft, galet god. Stor potential, både på butikshyllorna och i glasen på svenska restauranger, när allt fler föredrar alkoholfritt. Lämplig för export.

 Golden Ganjal

Andra pris: Bohuslänsk vitvinssås

Juryns motivering Helt rätt i tiden hjälper den konsumenten, både att göra livet i köket enklare och att värna om vår miljö. Ett gott exempel på att man inte ska kasta maten utan äta upp det goda. Produkten är toppen och användbar som den är, men även för den som vill addera sin egen personliga smak fungerar den utmärkt.

 Vitvinssås

Tredje pris: Bovetenudlar från Österlen

Juryns motivering Helt rätt i tiden hjälper den konsumenten, både att göra livet i köket enklare och att värna om En modern, smart och supertrendig produkt som växt fram ur en sydsvensk åker, så roligt! En färskvara snyggt förpackad, snabb att laga, god att äta och dessutom glutenfri. Som japanerna säger ­– Arigatou Skåne!

 Bovetenudlar

Hedersdiplom regional koppling: Bärband från Norrbotten.

Hedersdiplom Årets ätupplevelse: Karljohan-brioche från Västmanland.

Mathias Dahlgren utmärkelse Rätt i tiden: Raw Choklad Chaga Lingon från Värmland.

Hedersdiplom kommunikationsidé: Rödlökskonfityr från Södermanland.

Hedersdiplom förpackningsidé: Krämig Grönsakssoppa från Östergötland.

Ett stort grattis till alla pristagare. Och ett stort tack till Hans Naess och hela organisationen bakom Matverk och Gastronomiska samtal för en mycket välarrangerad tävling och event.

Johan Skogh Mina största fritidsintressen är fiske och whiskey.