Din råvarulista


Entrecôte USA

Entrecôten är en styckningsdetalj som sitter på djurets framdel. Den börjar efter högreven och slutar strax innan biffen. Likt de flesta andra framdelsdetaljerna har entrecôten en relativt grov köttstruktur. Den är placerad i en del av ryggbenet/ryggraden och får därmed jobba mindre än andra muskler som t ex. högrev och bog. En muskel som får jobba mindre blir mörare. Entrecôten har oftast en karakteristisk fettkärna.

Den amerikanska entrecôten kan styckas med eller utan kappa. Den kallas då lip on eller lip off. Detta påverkar givetvis prisbilden.

Produktinformation

Användningsområde

Helsteks, grillas, lågtempas.

Länder

USA

Ras

Black Angus, Hereford

Melering

Hög

Engelska

Rib Eye

Nördinfo

En amerikansk entrecôte är oftast styckad med ”fingerköttet” kvar. Dvs. när man skär ut entrecôten så låter man köttet som sitter mellan revbenen sitta kvar på entrecôten.