Din råvarulista


Chuck eye roll USA

Kallas även Högrevshjärta, grillbit, grillstek

Högreven är en styckningsdetalj som sitter på djurets framdel. Högreven börjar efter halsen och slutar innan entrecoten. Likt de flesta andra framdelsdetaljerna har högreven en relativt grov köttstruktur och lämpar sig främst till grytor och färsrätter då den som hel muskel kräver lång koktid för att bli mör.

Högreven innehåller oftast en hel del fett och senor, där senorna med fördel kan putsas bort vid tillagning av grytor, gulasch mm. Den innehåller även mycket kollagen vilket bidrar till en mycket kraftig och mustig köttsmak.

Chuck eye roll eller högrevshjärtat, som den också kallas är kärnan av högreven som har en fast och entrecoteliknande struktur. Den kan därför användas som grillbit eller liknande. Chuck eye roll är väl putsad och fri från halsbit.

Produktinformation

Användningsområde

Grytor, stek , hamburgare

Länder

USA

Ras

Black Angus, Hereford

Melering

Hög

Engelska

Chuck Eye Roll

Nördinfo

Är den vanligaste råvaran när restaurangerna tillverkar egna hamburgare. Kollagen är ett fiberprotein som finns i bindvävnader, senor och ben osv. Vid tillagning smälter det som ett fett och kan uppträda som små fettklumpar eller se ut som gelé eller liknande när det svalnat efter tillagning.