Din råvarulista


Gastronomiska matverk – Småland

Den 22 november skulle Smålands bidrag till riksfinalen i Gastrononiska samtal utses.

Bidragen bestod viltbark (luftorkad kallrökt vildsvinsfilé), björksav, kola med torkade lingon och ostkaka gjord på vassle.

Efter mycket smakfullt juryarbete med diskussioner om bl a doft, arom, textur och marknadspotential korades viltbark från MICKES-VILT-RÖKERI som vinnare med följande motivering:

Den vinnande produkten har en tydlig regional förankring i val av råvara och i hantverk. Produkten har en potential att nå flera olika marknader och har ett brett användningsområde. Tillverkaren har en tydlig röd tråd genom hela processen, från förädling via förpackning till konsument. Man kan nästan höra granarnas sus medan man täljer en tunn skiva av den vilda barken.”

Matias Steen Startade min bana inom frukt och grönt som trettonåring i min brors grönsaksaffär. Det är är glädje att få jobba med levande varor i en dynamisk bransch