Din råvarulista


Vitkål/rödkål

Både röd- och vitkål spreds till övriga Europa av romarna, förekom i Norden redan på medeltiden.

Produktinformation

Länder

SverigeTyskland

Varugrupp

Kål

Temperatur

+1-3 grader C

Förvaring

Relativt hög fuktighet 90-95 procent.

Hanteringsråd

Kålen trivs som bäst riktigt svalt. Vid längre förvaring behöver ytterbladen rensas bort.

Användningsområde

Både röd- och vitkål används som råriven i sallader, lättstekt och i gratänger samt grytor. Självklart har både röd- och vitkål en naturlig plats på det svenska julbordet.

Nördinfo

Svensken stoppar i sig ungefär 15 kg kål per år. Den är väldigt rik på vitaminer och mineraler och har ett högt näringsvärde. Latinska namn: Vitkål - Olarecca alba, Rödkål - Olarecca rubra.

Tillgänglighet

januari

- tyskland

februari

- tyskland

mars

- tyskland

april

- tyskland

maj

- tyskland

juni

- sverige

juli

- sverige

augusti

- sverige

september

- sverige

oktober

- sverige

november

- sverige

december

- tyskland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på