Din råvarulista


Vattenmelon

Vattenmelonen har ett vackert grönt skal, oftast med ljusa och gröna ränder på längden. Fruktköttet är otroligt saftigt och sött med en vacker röd färg och svarta kärnor. De har oftast en gul fläck på ”undersidan” som legat mot marken under odlingen.

Produktinformation

Länder

SpanienSydamerika

Varugrupp

Melon

Temperatur

Ca +5-8 grader C.

Förvaring

Lagom svalt, vattenmelonen är känslig för värme men kan även drabbas av kylskador.

Hanteringsråd

Hanteras varsamt.

Användningsområde

Eftersom vattenmelonen innehåller så mycket som 92% vatten är de en självklar favorit för många på sommaren och med sitt saftiga kött så de passar utmärkt att skära i skivor eller tärningar och ha med i picknickkorgen. De är också väldigt goda i både grön-och fruktsallader.

Nördinfo

I Japan är det vanligt att ge bort vattenmeloner i present på sommaren och därför har de tagit fram olika former på vattenmelonerna. Den vanligaste är fyrkantig eftersom de är lättast att stapla men det finns även hjärtan, pyramider och trianglar. Vattenmelonen är väldigt nyttig och är fylld med A-, B-, och C-vitamin. Lättaste sättet att avgöra om en melon är mogen eller ej är att knacka lätt på skalet, låter det ihåligt så är den mogen nog att kunna ätas. Man kan även dofta i stjälkänden på melonen, mogna meloner avger en tydlig doft av melon så om man inte känner någon lukt så är den inte mogen.

Tillgänglighet

januari

februari

mars

april

maj

- spanien

juni

- spanien

juli

- spanien

augusti

- spanien

september

- sydamerike

oktober

- sydamerike

november

december

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på