Din råvarulista


Trevisano

Trevisano är en korsning mellan endiv och rosésallat. Beskan från rosén är framträdande och de hållbara bladen från endiven gör att sallaten även passar bra att äta varm. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge den en ny karaktär.

Trevisano odlas främst i Italien och härstammar från staden Treviso i norra Italien.

Produktinformation

Länder

Italien

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Förvaring

Förvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Lägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.

Användningsområde

God att ugnsbaka eller rosta, toppa gärna med några salta eller söta tillbehör som ost, hackade nötter och honung. Trevisano passar även bra att fylla i en pasta eller varför inte finstrimla rå i en sallad.

Nördinfo

Precis som andra grönsaker har också sallaten olika färger. Den röda färgen har en tendens att bli starkare när temperaturen sjunker. Ljuset har också sin påverkan och på vissa sallatssorter utestängs det helt för att få en perfekt vit eller ljusgröna kulör.

Tillgänglighet

januari

- italien

februari

- italien

mars

- italien

april

- italien

maj

- italien

juni

- italien

juli

- italien

augusti

- italien

september

- italien

oktober

- italien

november

- italien

december

- italien

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på