Din råvarulista


Shisoblad

Aromatiska blad i lila och grönt. Shisoblad kallas även för bladmynta och är en släkting till myntan, de gröna med smak av anis och mint och de lila med en lätt ton av kummin. Goda att steka, fritera eller strimla och ha som kryddgrönt över råbiff eller sashimi.

Produktinformation

Länder

Holland

Varugrupp

KryddorÖvrigt

Temperatur

2-7°C

Förvaring

Förvaras kallt. Smaken förstärks om bladen får ligga i rumstemperatur en stund innan servering.

Hanteringsråd

Håller upp till nio dagar vid rätt förvaring. Sköljs före användning.

Användningsområde

Smakrika blad att dekorera med eller strimla i en sallad. De gröna bladen passar bra till rå fisk eller kött. De lila bidrar med en stark färg och kan användas till inläggningar men också till kött, svamp eller olika typer av fisk. Shisoblad går även att torka och ha som krydda.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

I Japan kallas bladen för ”Oba” och är ett vanligt tillbehör till råa fiskrätter. Det sägs att bladen har en lugnande effekt på tarmarna och kan ge skydd mot matförgiftning.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- holland

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- holland

december

- holland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på