Din råvarulista


Salladskål

En omtyckt kål! Salladskål har krusiga blad och en tjock, vit bladnerv som är riktigt krispig.  Den här sorten har en mild kålsmak och därför ett utmärkt komplement till sallat. Kålhuvudet varierar i storlek och form.

Salladskål började odlas i Sverige på 70-talet men finns att få tag på året runt med import från bland annat Tyskland, Holland och Spanien.

Produktinformation

Länder

HollandSverigeTyskland

Varugrupp

Kål

Temperatur

2-4°C

Förvaring

Förvaras svalt, gärna i plast för att förhindra uttorkning. En tålig grönsak som håller upp till två veckor vid rätt förvaring.

Hanteringsråd

Hanteras varsamt, kan lätt få tryckskador.

Användningsområde

Salladskål passar utmärkt till salladen och kan med fördel blandas upp med råkost av olika slag. Blanchera kålen och servera som tillbehör till varma rätter. Salladskål är även god att syra och en huvudingrediens i den koreanska nationalrätten kimchi.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Kål är riktig supermat! Fullmatad med vitaminer och antioxidanter. Inte nog med att kål sägs stärka immunförsvaret och vara inflammationsdämpande så innehåller den också väldigt lite kalorier.

Tillgänglighet

januari

- tyskland

februari

- tyskland

mars

- tyskland

april

- holland

maj

- holland

juni

- sverige

juli

- sverige

augusti

- sverige

september

- sverige

oktober

- sverige

november

- sverige

december

- sverige

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på