Salladskål, strimlad
Salladskål, strimlad
En omtyckt kål! Salladskål har krusiga blad och en tjock, vit bladnerv som är riktigt krispig. Den här sorten har en mild kålsmak och därför ett utmärkt komplement till sallat. Kålhuvudet varierar i storlek och form.
Salladskål började odlas i Sverige på 70-talet men finns att få tag på året runt med import från bland annat Tyskland, Holland och Spanien.
Produktinformation
Länder
Holland Sverige Tyskland Varugrupp
Kål
Temperatur
2-4°C
Förvaring
Förvaras svalt, gärna i plast för att förhindra uttorkning. En tålig grönsak som håller upp till två veckor vid rätt förvaring.
Hanteringsråd
Hanteras varsamt, kan lätt få tryckskador.
Användningsområde
Salladskål passar utmärkt till salladen och kan med fördel blandas upp med råkost av olika slag. Blanchera kålen och servera som tillbehör till varma rätter. Salladskål är även god att syra och en huvudingrediens i den koreanska nationalrätten kimchi.
Allergener
Inga kända.
Nördinfo
Kål är riktig supermat! Fullmatad med vitaminer och antioxidanter. Inte nog med att kål sägs stärka immunförsvaret och vara inflammationsdämpande så innehåller den också väldigt lite kalorier.
Salladskål, strimlad
Salladskål, strimlad
Tillgänglighet
januari
februari
mars
april
maj
juni
juli
augusti
september
oktober
november
december
God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på