Din råvarulista


Roquette/Rucolakrasse

Roquette är de små späda skotten av rucola som härstammar från Italien. Man blir förvånad över hur pass stark smak bladen ger med en tydlig nötighet av rucola. En utmärkt krasse att dekorera med eller strö över sallader och potatisrätter. Roquette odlas i växthus under hela året.

Tänk på att tillsätta krassen i slutet av tillagningen om den ska användas i varma rätter.

Produktinformation

Länder

Holland

Varugrupp

Krasse

Temperatur

2-7°C

Förvaring

Förvaras svalt.

Hanteringsråd

Klipp/nyp av stänglarna och använd som garnityr och smaksättare.

Användningsområde

Krassen har en aromatisk smak som ger den ett brett användningsområde till allt ifrån fisk, kött, fågel till grönsaksrätter.

Nördinfo

Det engelska ordet för krasse är cress som kan härledas till grekiskans gresecere vilket betyder ”växa fort”. Krassen lever verkligen upp till sitt namn eftersom fröna gror redan efter två till tre dagar och kan odlas året om både inomhus och utomhus.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- holland

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- holland

december

- holland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på