Din råvarulista


Persimon

En bubblare bland frukttoppen. Persimon har på senare år blivit en riktigt populär frukt, tack vare den söta smaken i kombination med det fasta köttet. Den kladdar inte heller lika mycket som sina ättlingar Sharon och Kaki. Persimon är störst i släktet och kan ätas både hård och mjuk. Smaken påminner om dadlar, russin eller mogna päron.

Persimon växer  på fruktträd som härstammar från släktet Diospyros, där även Kaki ingår.

Produktinformation

Varugrupp

Övrig frukt

Temperatur

4-8°C

Förvaring

Mogna frukter förvaras i rumstemperatur, annars i kylskåp.

Hanteringsråd

En mogen Persimon ska kännas mjuk, ju mörkare skal desto mognare frukt. Skalet går utmärkt att äta.

Användningsområde

En söt och saftig smaksättare, god nog att äta som den är. Passar även riktigt bra i desserter eller varför inte tärnad i en sallad tillsammans med en smakrik ost.

Nördinfo

Persimon är den första art som både Sharon och Kaki förädlats ur.

Tillgänglighet

januari

februari

mars

april

maj

juni

juli

augusti

september

oktober

november

december

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på