Din råvarulista


Päron Santa Maria

Ett riktigt tjusigt päron med gulgrönt skal och röda kinder. Vid första anblick kan man nästan missta det för ett marsipanpäron. Santa Maria är en aromatisk sort med ett riktigt saftigt och mjukt fruktkött. Ett sensommarpäron som vanligen importeras från Italien eller Spanien.

Det här är en ömtålig sort och det tunna skalet kan lätt bli stött, se därför till att hantera det varsamt

Produktinformation

Länder

Italien

Varugrupp

Päron

Temperatur

2-4°C

Förvaring

Förvaras i kyl. Päron har kortare hållbarhet än äpplen.

Hanteringsråd

Ett moget päron är känsligt för stötar och bör hanteras försiktigt.

Användningsområde

Fina att använda hela som dekoration på en buffé eller vid en dukning. Saftiga att äta som de är.

Allergener

Päron klassas som en stenfrukt och kan därmed innehålla proteiner som är känsliga för personer med korsallergi. Några besvär som kan uppkomma i samband med korsallergier är svullna stickande läppar, klåda i halsen eller munnen. Det kan också leda till besvär med mage och tarmarna.

Nördinfo

Päron innehåller lignin, en olöslig fiber. Därför kan konsistensen på köttet ibland kännas lite sandigt.

Tillgänglighet

januari

februari

mars

april

maj

juni

juli

augusti

september

- italien

oktober

- italien

november

- italien

december

- italien

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på