Din råvarulista


Päron Anjou

Anjou är ett mycket uppskattat päron som uppkom i Belgien 1819, fördes över till USA 1842 där de största odlingarna nu finns.

Produktinformation

Länder

SydamerikaUSA

Varugrupp

Päron

Temperatur

+2-4 grader C

Förvaring

Svalt. Känslig för uttorkning och etylen.

Hanteringsråd

Hanteras som många andra päron, känsliga för stöttar och bör hanteras varsamt.

Användningsområde

Utmärkt bordsfrukt. Passar också väl i bakverk, gärna då omoget.

Nördinfo

Finns två olika sorters Anjou, röda och gröna.

Tillgänglighet

januari

- usa

februari

- usa

mars

- sydamerika

april

- sydamerika

maj

- sydamerika

juni

juli

augusti

september

oktober

- usa

november

- usa

december

- usa

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på