Din råvarulista


Pak Choy

Kärt barn har många namn, så även den här grönvita kålsorten som också kallas för Pak Soi, Bok Choy eller Pai Tsai. En direkt översättning på Pak Soi betyder vit grönsak. Den har en mild kålsmak och likheter med mangold och salladskål. Kan ätas rå eller tillagad men se till att behandla den varsamt så kålen behåller sin gröna färg och krispighet.

Är 10–15 cm lång och både stjälkar och blad kan ätas. I Kina har kålen odlats sedan 400-talet men blev känd i Sverige så sent som på 80-talet.

Produktinformation

Länder

Holland

Varugrupp

Kål

Temperatur

2-4°C

Förvaring

Förvaras i kallt, gärna i plastpåse för att undvika uttorkning.

Hanteringsråd

Bryt loss bladen från stammen eller strimla hel.

Användningsområde

God att äta rå, stekt eller ångad. Pak Choy är tjusig att servera i hela blad. Bryt loss bladen från stammen och låt dem fräsa med olja, vitlök, chili och toppa med rostade sesamfrön. Ett gott tillbehör!

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Kål är riktig supermat! Fullproppad med vitaminer och antioxidanter. Inte nog med att kål sägs stärka immunförsvaret och vara inflammationsdämpande så innehåller de också väldigt lite kalorier.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- holland

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- holland

december

- holland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på