Din råvarulista


Kålrabbi

Kålrabbi är som många andra kålväxter, framavlad ur växten vildkål. Mot slutet av 1500-talet blev den känd i medelhavsområdet, Tyskland och Storbritanien. Den kom till USA i början av 1800-talet.

Smaken påminner om stammen på broccoli. Kålrabbi finns i gröna och lila sorter.

Produktinformation

Länder

ItalienTyskland

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

+4 grader C

Förvaring

Förvaras bäst i kyl.

Hanteringsråd

Kålrabbi bör skalas innan användning.

Användningsområde

Kålrabbi går bra att äta både rå eller tillagad. God som råkost, blancherad eller ugnsbakad.

Nördinfo

Kålrabbi kallas även Knutkål. Blandas ofta ihop med Kålrot.

Tillgänglighet

januari

- italien

februari

- italien

mars

- italien

april

- italien

maj

- tyskland

juni

- tyskland

juli

- tyskland

augusti

- tyskland

september

- tyskland

oktober

- tyskland

november

- italien

- tyskland

december

- italien

- tyskland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på