Din råvarulista


Huvudsallat

Huvusallad har stora blad som knyter sig till huvuden. Finns både röda och gröna sorter.

Produktinformation

Länder

HollandSverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

+1-3 grader C

Förvaring

Direkt efter skörd stå i kylskåp så kallt som möjligt, +1-3 grader C är idealiskt. Hållbarhet ca en vecka. Hålls salladen riktigt kall och i hög luftfuktighet kan den hålla i två veckor.

Hanteringsråd

Ömtåliga, hantera varsamt.

Användningsområde

Rå i sallader, på smörgåsar mm.

Nördinfo

Buttercrunsch, Deer Tounge, Hilro, Milan, Pirat, Red Cross, Quattro Staggioni och Speckled Bibb är olika sorter av huvudsallad.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- sverige

juni

- sverige

juli

- sverige

augusti

- sverige

september

- sverige

oktober

- sverige

november

- sverige

december

- sverige

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på