Din råvarulista


Hallonjordgubbar

Hallon + jordgubbe = sant. Som namnet avslöjar är det här en jordgubbe som smakar hallon. Bäret har en angenäm rund form, ungefär lika stor som ett hallon med en klarröd färg. Fröna sitter lite djupare än på en jordgubbe. En riktigt söt gubbe som tar fram sommarens smaker på bästa sätt.

Produktinformation

Länder

BelgienHolland

Varugrupp

Bär

Temperatur

4-6°C

Förvaring

Förvaras svalt och luftigt förpackad.

Hanteringsråd

Hanteras varsamt för att undvika tryckskador. Hallonjordgubbar smakar bäst rumstempererade men bör förvaras i kyl för längre hållbarhet.

Användningsområde

Precis som jordgubbar har också hallonjordgubbar oändligt många användningsområden. Men eftersom de är så pass unika både till utseende och smak är de oftast godast att äta som de är eller toppade på bakverk och desserter.

Allergener

En del personer, framförallt barn är känsliga mot röda bär. Reaktionen kan vara att man blir röd runt munnen. Dessa reaktioner tros vanligen inte vara av allergisk art och det behöver inte bli en reaktion nästa gång man äter bäret.

Nördinfo

Hallonjordgubbar måste växa i närheten av vanliga jordgubbar. Eftersom bären är honplantor kan de då lätt bli pollinerade av jordgubbar.

Tillgänglighet

januari

februari

mars

april

- belgien

- holland

maj

- belgien

- holland

juni

- belgien

- holland

juli

- belgien

- holland

augusti

september

oktober

november

december

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på