Din råvarulista


Endive

Endive har hållbara blad som gör att sallaten även passar bra att äta varm. Den här sorten har en karaktäristisk beska med krispig textur. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge den en ny karaktär. Salladen varierar i storlek.

Endiver odlas på ett annorlunda sätt jämfört med andra sallatssorter. Efter rotbildning utestängs nämligen ljuset helt för att få en perfekt vit eller ljusgrön kulör på sallaten.

Produktinformation

Länder

Holland

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Förvaring

Förvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Lägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.

Användningsområde

God att ugnsbaka eller rosta, toppa gärna med några salta eller söta tillbehör som ost, hackade nötter och honung. Eller varför inte finstrimla rå i en sallad.

Nördinfo

Det finns bara småskalig endiveodling i Skandinavien. Importerad endive går att hitta året om, men den bästa säsongen är under hösten och av vintern.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- holland

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- holland

december

- holland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på