Din råvarulista


Ekblad

Som namnet avslöjar liknar sallatsbladen ekblad. En mycket omtyckt sallat med tunna rödbruna blad och en grön, lite grövre stjälk. Smaken är mild med en lätt sötma. Sallaten saknar spänstighet och de löst knutna bladen är mjuka och relativt sköra. Perfekt att blanda upp med en krispigare sort.

Produktinformation

Länder

FrankrikeSpanienSverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Förvaring

Förvaras i kyl.

Hanteringsråd

Hanteras varsamt så bladen inte går sönder, de är löst knutna till huvudet. Sköljs innan användning.

Användningsområde

Passar i de flesta sallader och fin att ha som dekoration. Eftersom den har en mild smak kan sallaten med fördel blandas upp med några pepprigare sorter med annorlunda textur.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Det finns oändligt många sallatssorter och ibland kan det vara svårt att veta vilken sort som ska användas till vad. Vill man åt en beska, nötighet, krispighet eller pepprighet ja listan kan göras lång. Det finns sallater för alla smaker och det bästa av allt är att de flesta går att blanda med varandra till den perfekta mixen.

Tillgänglighet

januari

- frankrike

- spanien

februari

- frankrike

- spanien

mars

- frankrike

- spanien

april

- frankrike

- spanien

maj

- frankrike

- spanien

juni

- sverige

juli

- sverige

augusti

- sverige

september

- sverige

oktober

- frankrike

- spanien

november

- frankrike

- spanien

december

- frankrike

- spanien

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på