Din råvarulista


Champinjon

Under mitten av 1700-talet i Frankrike kom man på att man kunde odla champinjoner, detta har sedan dess spritt sig över hela världen och champinjonen är den mest utbredda matsvampen. Det tar ungefär 5 dagar för en champinjon att växa till sig och bli plockfärdig.

Produktinformation

Länder

LitauenPolen

Varugrupp

Svamp

Temperatur

+2-4 grader C

Förvaring

Vid varmt förvar mognar de allt för fort, hattarna slår ut och stjälkarna smalnar.

Hanteringsråd

Kondens i förpackningen kan göra att svamparna blir bruna. Lufta dem, så försvinner den bruna färgen.

Användningsområde

De är goda att äta som de är, hela till dip eller skivade i sallad. Även goda att smörsteka och använda i sås, stuvning eller soppa.

Nördinfo

Namnet champinjon kommer från franskans champignon (det allmänna ordet för svamp) och är en avledning av champ = fält. Champinjonens latinska namn är Agaricus (Psallio'ta).

Tillgänglighet

januari

- litauen

- polen

februari

- litauen

- polen

mars

- litauen

- polen

april

- litauen

- polen

maj

- litauen

- polen

juni

- litauen

- polen

juli

- litauen

- polen

augusti

- litauen

- polen

september

- litauen

- polen

oktober

- litauen

- polen

november

- litauen

- polen

december

- litauen

- polen

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på