Din råvarulista


Björnbär

En sötsyrlig släkting till hallonet. Björnbär har en mörkblå, nästan svart färg och en fruktbotten som inte lossnar vid plockning. Björnbär tillhör de bär som mognar senast på året i Sverige, under augusti till september.

Goda att äta färska men lämpar sig också mycket bra till sylt eller marmelad. Det här fiberrika bäret får sin rätta arom om det plockas helt mogna.

Produktinformation

Länder

HollandSydamerika

Varugrupp

Bär

Temperatur

4-6°C

Förvaring

Förvaras svalt och luftigt förpackade.

Hanteringsråd

Ömtåligt, bör hanteras varsamt.

Användningsområde

Ett vackert bär att dekorera med. Björnbär passar även till marmelad eller sylt, tack vare sin naturliga syra.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Björnbär är ett av de bär som innehåller flest antioxidanter. Inte nog med det, björnbär har också mycket E-vitamin i sig som hjälper kroppen att bekämpa infektioner. E-vitaminhalten bibehålls även om man kokar bären.

Tillgänglighet

januari

- sydamerika

februari

- sydamerika

mars

- sydamerika

april

- sydamerika

maj

- holland

- sydamerika

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- sydamerika

december

- sydamerika

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på