Din råvarulista


Basilikakrasse

Dekorativa små gröna blad på en tunn stjälk med smak av basilika och kryddnejlika. Basilikakrasse går utmärkt att upphetta och ändå bevara sin smak. Passar extra bra till kalv, lamm eller kyckling. Precis som basilika, trivs också den här krassevarianten bra att stå i rumstemperatur.

Produktinformation

Länder

Holland

Varugrupp

Krasse

Temperatur

12-16°C

Förvaring

Bör inte förvaras under 8 grader.

Hanteringsråd

Bara att klippa ner och använda.

Användningsområde

Ett gott tillbehör till salladen och passar extra bra med tomater. Fungerar också med kalv, lamm eller kyckling.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Det engelska ordet för krasse är cress som kan härledas till grekiskans gresecere vilket betyder ”växa fort”. Krassen lever verkligen upp till sitt namn eftersom fröna gror redan efter två till tre dagar och kan odlas året om både inomhus och utomhus.

Tillgänglighet

januari

- holland

februari

- holland

mars

- holland

april

- holland

maj

- holland

juni

- holland

juli

- holland

augusti

- holland

september

- holland

oktober

- holland

november

- holland

december

- holland

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på