Din råvarulista


Äpple Karin Schneid

Med sin mörkröda färg i kontrast med det vita fruktköttet är den här sorten väldigt lik Ingrid Marie. Ett medelstort vinteräpple med rund till plattrund form och sötsyrlig smak. Karin Schneid är en svensk aromatiskt sort, hemtrevlig att ha i fruktskålen.

Produktinformation

Länder

Sverige

Varugrupp

Äpple

Temperatur

4-6°C

Förvaring

Kallt och mörkt.

Hanteringsråd

Äpplen utsöndrar etylen som i sin tur kan påverka mognadsprocessen. Därför bör man ha som regel att alltid förvara äpplen separat från andra frukter och grönsaker.

Användningsområde

Passar utmärkt till desserter, såser, must eller till fruktkorgen.

Allergener

Äpplen innehåller proteinet MAL-D1 som kan ge sveda, kli i munnen och utslag. De som är allergiska mot Björk kan ofta vara allergiska mot äpplen. Proteinet sitter framförallt i skalet. Därför rekommenderas att skala och värma äpplet innan det äts för att det mesta av proteinet ska förstöras.

Nördinfo

Ät äpplen oskalade. Äppelskal innehåller nämligen flavonoider som sägs vara bra för blodsockret. Är även rikt på C-vitamin, kalium och pektin som är bra för magen och tarmar.

Tillgänglighet

januari

- sverige

februari

- sverige

mars

april

maj

juni

juli

augusti

september

oktober

- sverige

november

- sverige

december

- sverige

God tillgång
Kan vara sämre tillgång bitvis
Dålig tillgång, räkna inte med den
Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad
Ingen cirkel: Går ej att få tag på