Din råvarulista


Expertjuryn till Nyskaparstipendiet är tillsatt

Expertjuryn som ska utse Sveriges mest nyskapande matproducent är nu tillsatt. Juryn består av matexperter och kockar och Menigos egna kvalitetschef Ulrika Danielsson är juryns ordförande. Juryn ska med sin expertis och erfarenhet utvärdera de nominerade bidragen och utse en vinnare.

Paul SvenssonPaul Svensson

1974, i Helsingborg, föddes jag till murare – men växte upp och blev kock. Under några år arbetade jag mig Europa runt – vistelsen hos Christian Sandefeldt och sadistiske kocklegendaren Marco Pierre White i London hörde till de tuffare träningslägren. Så småningom var jag hemma i Sverige igen – hos Mathias Dahlgren på restaurang Bon Lloc i Stockholm.

Jag stannade åtta år på Bon Lloc – och var kökschef de sista fyra åren. 2003 representerade jag Sverige i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar) i Lyon och kom 5:a, det blev en milstolpe i karriären. Under drygt två år, 2006–2008, var köket hos Danyel Couet och Melker Andersson på F12 mitt – som kökschef och driftansvarig. Men för att söka den perfekta lokalen och arbetsgruppen till min egen restaurang PAUL lämnade jag F12 vintern 2008.

Den senaste tiden har jag också fått möjlighet att ägna mer tid åt sådant jag verkligen brinner för; sökandet efter de perfekta råvarorna, resor, skolmat… Liksom åt min första egna kokbok.

Carina BrydlingCarina Brydling

– Grundare restaurang Marmite i Åre. – Driver´Brydlings Restaurang på Åhlens i Stoäckholm – Team Milko 2002-2005 – Svenska Kocklandslaget 2005-2008 Tävlade både i World Cup och OS. – 2:a plats i individuella tävlingen Global Chef 2007 – Gett ut kokboken ”Maten jag älskar”.

 

 

 

 

JonasJonas Lundgren

Jonas Lundgren representerade 2009 Sverige i Bocuse d’Or i Lyon och kom tvåa. Han var tidigare kökschef på tvåstjärnig restaurang Bagatelle i Oslo, och skapade sig innan han hamnade på Bagatelle en gedigen internationell karriär på bland annat de trestjärniga restaurangerna Pierre Ganier i Paris och The French Laundry, i Napa Valley, på de tvåstjärniga restaurangerna The Square i London, och Restaurang Le Canard i Oslo, samt på restaurangerna Acqua, och Stortorvets i Oslo. Innan han öppnade restaurang Jonas i Stockholm arbetade han på The Stamford Swisshotel i Singapore.

 

 

 

Hanna HalpernHanna Halpern

– VD Restaurangakademien (drivande inom utbildningar för branschen) – General Årets Kock (SM i professionell matlagning samt är aktiv i att driva den gastronomiska utvecklingen i – Sverige genom seminarier, trendstudier, PR arbete, gästspel i Sverige och utomlands) – Styrelseledamot i Föreningen Årets Kock – Samarbetar med Gastronomi Sverige (Bocuse d’or – VM i professionell matlagning)

 

 

 

 

Mie FendertMie Fendert

Marknadschef på Menigo med en bakgrund som kommunikatör.

Charlie Längtan är den bästa kryddan!