Din råvarulista


En kopp kaffe tack

När jag kom in till Love coffee i deras rosteri så möts jag av Peter som står & städar i kaffe rostaren & Daniel sitter och skruvar ihop en dammsugare på golvet.

Daniel & jag har känt varandra sen barnsben & känner varandra väl, så jag skrattar & frågar om det är så här man rostar kaffe. Daniel skrattar och säger snabbt att julstädningen har legat på is då de haft mycket att göra. Daniel handbrygger en kopp kaffe till mig och vi går och sätter oss för att prata lite allmänt om livet, men givetvis så trillar vi in på hur man ser på kaffe och vad vi har för krav och kunskap på det både på krogen och hemma runt köksbordet.

De flesta av oss dricker kaffe efter att vi avnjutit en god middag på krogen eller hemma, men har oftast inget krav på vad som hälls i koppen mer än styrkan på kaffet & om man nu inte vill ha bryggkaffe så blir det en espresso eller kanske en latte. Kaffe är något vi borde njuta mer av och förstå alla de olika karaktärer det kan ha precis som vin & att specialkaffet borde gå ifrån subkultur till kultur. Nu slår vi alla ett slag för specialkaffet så alla kan njuta av de olika karaktärerna kaffet kan erbjuda oss.

Charlie Längtan är den bästa kryddan!